Freelance copywriter uit Gent

Je zoekt een copywriter? Liefst een copywriter uit Gent, want dat is in de buurt. Iemand die je helpt om het product waar je helemaal achterstaat te verkopen. Of een SEO copywriter die jouw site aan meer bezoekers helpt? Dan ben je bij Timon van Gent aan het juiste adres.

Een copywriter met een vlotte pen is tof, ik lees ook graag leuke teksten. Maar copy die overtuigt is nog beter, toch? Waarom heb je een tekst nodig, wat is je doel? Graag denk ik met je mee, want misschien heb je geen nieuwe pagina nodig, maar wel een goede mailcampagne? Of misschien zijn je bestaande webteksten helemaal zo slecht niet, maar moeten we gewoon de puntjes op de i zetten.

Weet je wat, je moet me niet geloven.

Gent-Gravensteen

Mini-test aan 70 euro, excl. btw

Een test (en concrete samenwerking) zegt zoveel meer dan alles wat ik hier schrijf. Daarom dit aanbod: voor 70 euro (excl. btw) reviseer ik jouw tekst van 500 (+-) woorden. Daarvoor ga ik het volgende na:

Stuur je tekst naar info@timonvangent.be et voila, klaar is Kees. 

Je krijgt sowieso bruikbaar advies waar je zelf mee aan de slag kunt.

Gentse freelance copywriter: wat doet die?

Goh, vooral teksten schrijven zeker? Dat zou je denken, maar bij een project komt er toch meer kijken. Meestal spendeer ik zo’n 50% van de tijd effectief aan schrijven. Het copywriting-proces ziet er bij mij zo uit:

Gent copywriter
  • Onderzoek over het onderwerp. Je kan pas iets simpel uitleggen als je het grondig begrijpt. Beetje bezint eer ge begint, weet je wel.
  • Daarna volgt keyword research. Want ja, jouw tekst scoort beter met de juiste zoekwoorden op prominente plaatsen.
  • Dan werk ik eerst een kapstokstructuur Welke blokjes moeten zeker in de tekst staan. Wat is de logische (of tofste) volgorde van de onderwerpen.
  • Nu begint het schrijven pas echt, want al die blokjes moet ingevuld worden.
  • Na het schrijven, laat ik de tekst even rusten. Copywriting is zoals de meeste stielen: haast en spoed zijn zelden goed. Minstens een paar uur is, maar liefst een volledige dag.
  • Tot slot volgt het nalezen, vaak met veel schrappen, en zorg ik voor de finale afwerking.
Geen hocus pocus voor een goede tekst. Geen magische pen. Gewoon gestructureerd werken met een snuifje geduld.

Of je mij nu inschakelt voor een webtekst, een mailing of een offline brochure, dat proces blijft min of meer hetzelfde.

Copywriting is zo moeilijk nog niet, je moet het alleen willen doen. En de tijd nemen om het goed te doen. Mijn voordeel? Ik vind dat plezant. Dus weet je wat, laat me jouw verhaal vertellen.

Tarief freelance copywriter

Je hebt drie manieren om het tarief van een freelance copywriter te bepalen:

Copywriters die per woord werken, zijn vaak competitiever op vlak van prijs. Freelancers die met een uurprijs of per project werken, zijn duurder maar doorgaans kwalitatiever. Want hoe korter je tekst, hoe langer het duurt om die te schrijven.

Leg jouw job of product eens uit in tien zinnen? Lukt waarschijnlijk vlot, maar zeg het eens in vijf zinnen, of in twee. En als je betaalt per woord, heeft de copywriter geen incentive om kort en bondig te zijn.

Zelf werk ik met een uurtarief, want kwaliteit vergt tijd. Maar ik ga met jou in gesprek over wat je nodig hebt en bezorg je een offerte binnen budget.

Voorbeeld: mijn tarief als copywriter

Voor een basistekst van minstens 500 woorden reken ik 4 uur. Dat komt op 280 euro, aangezien mijn uurtarief 70 euro is (excl. btw). Maar misschien heb je zelf al grondig keyword research gedaan en moet ik dan enkel controleren. Of misschien heb je veel achtergrondinformatie waardoor ik zelf minder onderzoek moet doen. Dan kan het vast op 3 uur.

Misschien wil je meteen vier of vijf teksten over gelijkaardige onderwerpen. Dan hoef ik niet al dat werk telkens opnieuw te doen en kan ik je in totaal een scherpere prijs bezorgen.

Freelance copywriter uit Gent

Laat me weten welke teksten je graag wil en ik bezorg je een voorstel op maat. Zo weet je meteen wat haalbaar is.

Copywriter Gent: diensten

Klik hier voor extra informatie over mijn copywriting diensten, maar hieronder nog eens korte opsomming.

Alles hierboven start met overleg, een goed plan en degelijk schrijfwerk. En daar staat Timon van Gent voor.

Wijze woorden voor wijze mensen

– Timon van Gent –